30 Mayıs 2016 Pazartesi

Keçeden ilk kitabım

Bir süredir uğraşıp yeni tamamladığım keçeden kitabımı bu yazımda paylaşmak istiyorum. İnternetten aldığım ufak yardımlarla bir haftaya kitabımı tamamladım. Defne henüz bu kitapla oynamak için çok küçük fakat 8-9 aylıkken ilgisini çekecektir. Defneye bu kitabı 8-9 aylıktan itibaren vermeyi düşündüğüm için hiçbir ufak parçasının çıkmamasına dikkat ettim. Her şeyi sayfalara yapışık bir şekilde tasarladım. İleride çıkarmalı takmalı yapacağım keçe kitabımı da paylaşacağım şimdilik buna bir göz atalım.

İlk olarak beyaz keçeden 4 adet 20*20cm  uzunluğunda kare sayfalar kestim. Ardından bunları uçlarından birbirine yapıştırmak için 20*5cm uzunluğunda bir parça kestim. Sayfaları birleştirerek uç kısımlarına silikon sürüp 20*5cm kestiğim parçaya yapıştırıp kitap şekline getirdim. Ardından pembe keçeyle 50*20cm uzunluğundan bir dikdörtgen kesip kapak yaptım. Ve demin hazırladığım sayfaları tam ortasından bu kapağa yapıştırdım.







Daha sonra kapağımın üzerine açık pembe keçeden Defne yazısı kesip onuda silikonla yapıştırdım.



İlk sayfamıza bi adet tavuk yapıp tavuğun üst kısmını silikonla sayfama yapıştırdım. Alta ise 2 adet civciv yapıp birini tavuğun açılan kısmının altına diğerinide yanına yapıştırdım.


2. sayfamızda bir adet köpeğimiz bulunuyor. Onuda kulübesinin içine yapıştırıp kulübenin kapısını kapanıp açılabilen şekilde yaptım ki Defne oynarken süprizlerle karşılaşsın.




3. sayfamızda yine bir ağacımız, baykuşumuz ve arımız bulunuyor. Elmanın üzerindeki yaprağı açtığımızda ise kurdu görüyoruz.


4. sayfamızda 2 çiçeğin arasına kurdeleyle yapıştırdığım kelebeğimiz var. Kelebek kurdelenin üzerinde gidip gelebiliryor.






5. sayfamızda denizin üzerinde giden kayığımız var. Yine aynı şekilde kayıkta kurdele üzerinde gidip gelebiliyor.
6. sayfamızda ışıklarda duran bir arabamız var. Bunu da defne ışıkları öğrensin diye yaptım. İlerde kırmızı ışığı gösterip arabayı durdurup yeşili gösterip ilerleteceğim. Faydalı olacağını düşünüyorum.



7. ve son sayfamızda ise kızımız bulunuyor. Saçlarını açtığımızda kulaklarını ve küpelerini bulabiliyoruz.


Sizde bu sayfaları hayal gücünüzle arttırıp değişik şekiller, hayvanlar ekleyebilirsiniz. Ama unutmayın eğer bebeğiniz yeterince büyük değilse kesinlikle çıkartılan ufak parçalardan yapmayın.

2 yorum:

  1. merhaba paylaşımcı anne ne güzel fikirler veriyorsunuz.ellerinize sağlık her şey çok güzel görünüyor.çok başarılısınızz.kızınız da çok şanslı.

    YanıtlaSil